Self Publishing, Bireysel Yayıncılık

Bireysel Yayıncılık Nedir? | Self-Publishing Hakkında

Bireysel yayıncılık ya da self-publishing, bütün süreçlerin yazar tarafından yürütüldüğü bir sürece işaret etmektedir. Sayfa tasarımı (mizanpaj), kapak tasarımı, editörlük, redaktörlük ve çok daha fazlası. Hatta yazar yayınlama finansmanı konusunda da görev üstlenmektedir. Bu nedenle yazar için oldukça avantajlı bir seçenek olarak kabul edilen bireysel yayıncılık sayesinde elde edeceğini pek çok avantaj vardır. Otis Yayınları olarak tüm bu süreci ele alarak self-publishing konusunda bilgi sahibi olmanızı sağlıyoruz. Bireysel yayıncılık ya da self-publishing hizmetini tercih ederseniz uygun fiyatlarla kitap basımı yapabilirsiniz.

Neden Bireysel Yayıncılık Tercih Edilmeli?

Self-publishing sayesinde yayınevleri açısından pek çok süreç daha basit bir şekilde devam etmektedir. Ancak yazar açısından süreç normal bir yayın süreci ile kıyaslandığında daha zorludur. Peki, bu süreçte yazar açısından elde edilen avantajlar nelerdir?

  • Yayınevleri kârlı görmedikleri çoğu içeriği basmayı istemezler. Ancak bireysel yayıncılık maliyetleri ciddi anlamda düşürdüğünden yayınevlerinin bu tür eserleri yayınlama arzusu artar.
  • Profesyonel yazarlıktan ziyade hobi amacıyla yazarlık yapanlar için bireysel yayıncılığın tanınırlık elde etmek açısından büyük bir fırsat olduğunu vurgulamak gerekir.
  • Bazı yayınevleri hiç kitabı basılmamış yazarlarla ilgilenmezler. Ancak bireysel yayıncılıkla bastıracağınız kitabınız bu yayınevlerinin sizi dikkate almasını sağlar.
  • Yayıncılık süreçleri genel itibarıyla uzun sürer. Bu nedenle de kitapların bir yıldan önce basılması çoğu durumda mümkün değildir. Ancak bireysel yayıncılıkta bu süreci ciddi manada düşürmek mümkündür.

Bireysel Yayıncılığın Dezavantajları Var mı?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir